-->

Brengt educatie en innovatie samen

Elektronica met Circuit Scribe

Deze eerste kennismaking met elektrische circuits bestaat uit 14 oefeningen. Je laat gekleurde LED-lampjes knipperen en stuurt motortjes aan. Spelenderwijs leer je de basis over stroom en geleiding.

Scratch voor spelletjes

Wil je zelf spelletjes maken maar ken je nog geen programmeertalen. Begin met Scratch.

Scratch voor Arduino Uno

Wist je dat je met Scratch ook een Arduino Uno kunt programmeren? Arduino is een opensource-computerplatform dat wereldwijd wordt gebruikt door hobbyisten, artiesten en kunstenaars. Jij kunt nu ook aan de slag door met Scratch je eigen "slimme  dingen" te programmeren.  

Arduino Microview - basis

Deze superkleine Arduino heeft een ingebouwd schermpje. Je ziet dus direct wat je hebt geprogrammeerd. In 11 oefeningen leer je de basis. 
De Microview gebruik je in combinatie met een breadboard, zoals de professionals het ook doen. In de basislessen leer je deze superkleine Arduino te programmeren. Je gaat lampjes laten knipperen in verschillende kleuren en stuurt motortjes aan. 

Arduino Microview - code

Maak je eigen creaties met een breadboard en een Arduino. In deze technische workshops bedenk en maak je je eigen circuits (bijvoorbeeld een verkeerslicht of een slagboom). Vervolgens ga je deze programmeren aan de hand van beschikbare voorbeelden. 

Kort samengevat: Leer begrijpen hoe je een breadboard gebruikt om verbindingen te maken, een sluitend elektrisch circuit op te bouwen en vervolgens code te lezen en aan te passen.